6 ud af 10 ledere på udkig efter nyt job

En markant tendens tegner sig i tal for danske chefers ønske om at skifte det nuværende job ud med et andet. Det viser en undersøgelse fra Lederne og Yougov, som bliver omtalt i Ledernes Nyhedsbrev mandag. Hvor interessen for at skifte stol var relativt lav indtil for et par år siden, så er appetitten på nye udfordringer vokset markant de senere år, og den ser nu ud til at være stabilt høj.

Således svarer 43 procent, at de overvejer at skifte job, mens 14 procent er aktivt jobsøgende. Det vil altså sige, at knap seks ud af ti ledere i danske virksomheder er på udkig efter nye græsgange. 43 procent siger, at de ikke ønsker at skifte arbejde for øjeblikket.

Det ville være en katastrofe for fremdriften, hvis ledere generelt ikke var udstyret med driften mod mere, mere, mere

Er det sundt? Der er helt sikkert behov for mobilitet og især ambition. Der skal være glød i udstrålingen og energi i arbejdet til at inspirere, motivere og tænke kreativt, når man leder en virksomhed, en afdeling eller et fagområde. Derfor er der også behov for en vis rastløshed.

Man skal ville forandre, og nogle gange findes motivationen bedst i selv at opleve forandring. Nye udfordringer. En ny opgave, der kan synes vanskeligere end den forrige, så man får løftet sig selv og dermed også hæver kvaliteten af arbejdet.

Det højere niveau sammenlignet med 2012-2013 kan man også tolke positivt: Det tyder på, at der er større tro på fremgang og nye muligheder i erhvervslivet – altså nye jobopslag eller muligheder for at blive spurgt.

Ikke al forandring fryder. Der er givet også chefer, ledere og mellemledere, som trives med både rutinerne og den mere »planlagte forandring« ved at blive på den samme arbejdsplads. Så længe det ikke er udtryk for en sovepude, hvor man til sidst går i ét med tapetet, fordi det er det tryggeste.

Det kræver en tilstand, hvor man både bliver enormt erfaren inden for sit fagområde og er i stand til at opfatte nye impulser fra markeder og kunder. Tallene fra Lederne viser da også, at mens 65 procent svarer, at deres arbejdsliv gerne må fortsætte i en anden virksomhed, så svarer 52 procent »i et andet tilsvarende job« – uden at tage stilling til, om det er i samme virksomhed eller hos en ny arbejdsgiver.

Ambition udtrykker det også, når 42 procent svarer, at de gerne vil have et endnu mere ansvarsfuldt job end det, de allerede har. Kun ni procent svarer, at de ønsker at skifte til et ikke-lederjob, og andre ni procent at de ønsker et mindre ansvarsfuldt lederjob.

Hvis disse sidste tal var markant højere, ville den interessante og ildevarslende historie ligge dér. Det ville være en katastrofe for fremdriften, hvis ledere generelt ikke var udstyret med driften mod mere, mere, mere.

Læs også: Hvorfor falder interessen for at blive leder?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *