Breaking! Novo-topchef indrømmer sine bløde sider

Kan man overtage roret efter en mand, som to gange er kåret som verdens bedste CEO, og så i et af sine første, store interviews med erhvervspressen indrømme nogle af sine bløde – eller endda svage – sider?

Hvis man hedder Lars Fruergaard Jørgensen og er næsten nyudnævnt administrerende direktør for Novo Nordisk, så kan man godt, og man kan slippe godt fra det. Det må være konklusionen oven på det usædvanligt åbenhjertige interview med ham i Berlingske søndag.

Mange siger, at jobbet som administrerende direktør er meget berigende. Men det er også meget ensomt.

Nu er det jo en personlig fortolkning, om man vil betragte det som »svage sider«, men det er i hvert fald opsigtsvækkende, som Lars Fruergaard Jørgensen taler om nogle af sine personlige egenskaber. Han fortæller, at det har taget ham mange år at erkende, at han er en introvert person. Han kan sagtens være udadvendt og »på«, men det kræver meget energi af ham, og han har brug for at tanke op ved også at have tid til at være sig selv.

Andre lidt indadvendte mennesker ved præcis, hvad han mener, når han siger:

»Når man er en introvert person, så er det energikrævende at være sammen med andre mennesker. Derfor er det vigtigt for mig, at jeg sørger for, at jeg har tid alene. Mange dage er det ikke muligt. Så en svær dag for mig er en dag, hvor jeg har møder hele dagen, hvor jeg går fra det ene til andet og hele tiden er på. En god dag er en dag, hvor jeg kan veksle mellem møder og at være mig selv.«

Læs også: Manden, der skal udfylde skoene efter verdens bedste topchef

Nogle vil tolke det som en svaghed hos en topchef at være så ærlig om sig selv. Vi er ikke vant til, at den øverste i hierarkiet lægger disse lag af sin personlighed åbent frem. Den gamle garde af ledere fremtræder normalt mere selvsiscenesættende, mere autoritært.

Herfra skal der lyde ros for at være åben også om egne kompetencer – det afslører en moderne tilgang til ledelse at se på sig selv og sine medarbejdere som rigtige mennesker af kød og blod uanset funktion. Lars Fruergaard Jørgensen er – udefra set – en mand, der lytter både til sig selv og til sine omgivelser.

Det må selvfølgelig ikke blive til undskyldninger for ikke at fylde jobbet ud, og det er der heller ikke noget, der tyder på her. Tiden (og den økonomiske udvikling i Novo Nordisk) vil afsløre, om han har det, der skal til for at lede så stor en virksomhed.

Lars Fruergaard Jørgensen kommer med 25 års erfaring fra Novo, og han har bevist sig som en leder, der kan skabe resultater gennem forandring. Blandt andet har han som udstationeret taget livtag med japansk ledelseskultur – og efter eget udsagn fået forbedringer ud af det.

Kulturen i Novo Nordisk skal ændres, siger den nye topchef, som peger på, at Lars Rebien Sørensen var god til at tegne de store linjer, men at han nok især i de senere år kom for langt væk fra organisationen. Det blev også for topstyret. Flere beslutninger skal uddelegeres, så kreativitet kan udfoldes længere ude i koncernen.

Man skal nemlig være »meget påpasselig med« at udøve magten, siger Lars Fruergaard Jørgensen. Den skal bruges »med omtanke«. Hvert et ord, topchefen siger, vil der blive lyttet opmærksomt til.

Inden nogen fristes til at tro, at Lars Fruergaard Jørgensen ikke vil have en fast hånd på roret, så læg lige mærke til, hvad han også siger – apropos hans introverte side:

»Mange siger, at jobbet som administrerende direktør er meget berigende. Men det er også meget ensomt. Når man har haft en diskussion, og der skal konkluderes, og der skal tages en beslutning, så er det direktøren, der konkluderer.«

Det bliver interessant at følge den nye, åbne topchef for Danmarks mest værdifulde virksomhed.

Læs også: Manden, der skal udfylde skoene efter verdens bedste topchef

4 responses to “Breaking! Novo-topchef indrømmer sine bløde sider

  1. ja nye koste fejer selvfølgelig anderledes, først fejer man alt gammelt væk under gulvtæppet, tager en hel del ekstra med, og så kan man begynde at vise resultater, jeg håber han har fået det hele med, nu når det går skidt alligevel.

  2. Fruergaard siger da vist ikke, at han opfatter sin indadvendthed som en svaghed. Tværtimod nærmere. Hvoraf drager du den konklusion til overskrift?

  3. Godt å lese om en CEO som er åpen og ikke redd for å by på seg selv. Det er en styrke. Om man er introvert eller ekstrovert er vel ikke et poeng i seg selv. Det har med hvordan man henter energi. Viktigere er at topledelsen er godt sammensatt til å gjøre en jobb og bringe selskapet videre til fordel for alle stakeholders. Det blir spennende å følge #Novo Nordisk videre. #ledelse

  4. Det store spørgsmål, ser vi Novo Nordisk, som et Guldæg ? Eller hvor skal vi lægge de fremtidige forventninger ? Det nye tider, men hvad er fremtiden ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *