Lyt til de bedste podcasts om ledelse, talent og penge

Vi er naturligt nok ret glade for det skrevne ord her på Berlingske Business. Både den trykte avis og Business.dk er fyldt med dem. Kloge ord, hårde ord – besværlige og befriende sandheder og ord med på vejen om forbrug, karriere og teknologi.

Det skriver sig ind i en 268 år lang tradition her på stedet.

Følelsen kan være næsten intim, når man får stemmerne direkte i ørerne, og man kan mærke, hvordan samtalen udvikler sig.

Den levende samtale kan nu også noget. Derfor kastede vi os på Berlingske Business for godt et år siden over podcast, og vi er stolte over nu at konstatere, at vi udgiver langt de bedste og mest populære erhvervs-podcasts – ja faktisk blandt de mest populære danske podcasts overhovedet.

SuccesKriteriet om iværksætteri er vores ældste program og også den største succes. Gennem nu 30 udsendelser har Ane Cortzen haft en lang række iværksættere og business angels i studiet for at høre, hvordan man får succes, når man dropper lønmodtagerjobbet og kaster sig ud i at realisere drømme og ambitioner.

En ny sæson er på trapperne til foråret.

Ane Cortzen er også vært i Hjørnekontoret, hvor topchefer åbner døren til en ellers lukket verden: Hvordan og hvorfor er netop de nået til tops? Hvad kræver det at træffe de svære beslutninger? Hvordan klarer man sig gennem kriser og fiaskoer? Blandt gæsterne i første sæson er Peder Tuborgh, Christian Stadil, Malou Aamund, Merete Eldrup og Morten Albæk.

Interviewet med Morten Albæk blev for øvrigt optaget live foran publikum til Danmarks første podcastfestival i sidste uge.

De fem første afsnit har allerede placeret Hjørnekontoret højt på hitlisten over de mest lyttede podcasts herhjemme, og denne programserie vil også fortsætte næste år.

Alle episoder af Hårnålens Værdi er udkommet. Gennem 20 afsnit udfordrer salgscoach Thomas Jarolics sig selv: Kan det lade sig gøre at bytte en hårnål til et Rolex-ur?

Apropos penge så har vi netop haft premiere på Dine penge – om privatøkonomi lige fra opsparing og boligkøb til investering og pension. I første afsnit øser CBS-professor Michael Møller ud af sine visdomsord om, hvornår man skal holde igen, og hvornår man skal lade daleren rulle, og investoren Preben Damgaard afslører sine bedste og værste dispositioner med penge.

Uanset platform går det skrevne ord nok aldrig af mode. Den præcise kommunikation og øjnenes hurtige scanning af teksten er faktisk et velfungerende koncept!

Men den direkte udveksling af ord mellem to – eller flere – engagerede mennesker kan noget andet og mere end det skrevne ord. Følelsen kan være næsten intim, når man får stemmerne direkte i ørerne, og man kan mærke, hvordan samtalen udvikler sig.

Den skrevne artikel er tænkt og udført af skribenten. Med citater fra og respekt for kilderne, naturligvis, men den direkte samtale i en podcast-udsendelse fjerner et filter. Man får historien fortalt af hovedpersonen selv. Man kan udlede meget af tonen og stemmeføringen, og man kan tolke på stemningen mellem udspørgeren og fortælleren.

Og så kan man tage den med sig og lytte på farten, i en afslappet stund, eller mens man alligevel er i gang med praktisk opgaver. Vi har jo alligevel altid smartphonen med os.

Find alle podcast fra Berlingske Business på Spreaker.com, iTunes og i din podcast-app.

Læs mere på Business.dk/podcast

 

2 responses to “Lyt til de bedste podcasts om ledelse, talent og penge

 1. Vil bare spørge om indholdet på podcast også kommer i skriftlig form?
  Som døv kan jeg ikke høre hvad der siges på podcast!
  Mvh

  1. Hej Knud. Vi udgiver til hver episode af vores podcast også en artikel på Business.dk og den trykte Business-sektion. En artikel kan dog ikke gengive en hel times samtale – som det ofte er tilfældet i f.eks. Hjørnekontoret – men vi forsøger naturligvis at give det bedst mulige ekstrakt af udsendelsen.
   Du kan se et eksempel her – med Morten Albæk i Hjørnekontoret:
   https://www.business.dk/media/morten-albaek-som-leder-er-du-forpligtet-til-at-skabe-en-mening-i-livet-for
   og her Michael Møller i Dine penge:
   https://www.business.dk/privatoekonomi/oekonomiprofessorens-gode-raad-til-vejen-mod-rigdom-taenk-paa-din
   og her Preben Damgaard fra samme podcast:
   https://www.business.dk/privatoekonomi/dansk-milliardaer-om-sin-privatoekonomi-den-ubetinget-bedste

   B.h.
   Mikael Hjorth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *